Contact

Contactinformatie

R.S.T.V. Passing Shot

Ijsclubdwarsstraat 1

3061 GW Rotterdam

bestuur@passingshot.nl

Tip! Misschien staat het antwoord op jouw vraag al bij de Frequently Asked Questions onderaan deze pagina!

Wat leuk dat je lid wilt worden! Ieder jaar openen onze inschrijvingen tijdens of rond de Eurekaweek. Houd voor de exacte datum onze site goed in de gaten. Op onze site verschijnt dan een pop-up met een Google Form. Door deze Google Form in te vullen verstuur je ons je verzoek tot inschrijving. Let erop dat in deze Form ook gevraagd wordt naar je eventuele KNLTB bondsnummer en tennis rating, houd deze dus bij de hand als je die hebt.
Wegens hoog animo is het niet mogelijk om je nog in te schrijven bij Passing Shot wanneer de inschrijfdeadline gemist is. Sorry! Volgend jaar tijdens de Eurekaweek zul je het opnieuw moeten proberen. Wel is het mogelijk om te mailen naar: secretaris@passingshot.nl met de vraag of je op de wachtlijst gezet mag worden. Als er dan eerder in het jaar een plekje vrij komt door onvoorziene omstandigheden zul je bericht van ons krijgen.
Wegens hoog animo hebben we een selectie. Er wordt gekeken naar tennisniveau (waarbij hoge niveaus voorrang krijgen) en naar tijd van inschrijving (hoe eerder je je inschrijft, hoe hoger de kans dat je toegelaten wordt).
Iedereen die studeert is welkom om lid te worden, ook wanneer je nog minderjarig bent!
Iedereen die studeert is welkom om lid te worden, ook wanneer je aan een andere universiteit studeert!
Studenten die hbo doen zijn welkom om lid te worden bij Passing Shot.
Helaas mogen studenten aan het mbo geen lid worden bij Passing Shot
If you are an international student studying at Erasmus University you are welcome to become a member of Passing Shot.
Passing Shot biedt helaas geen halfjaarlijkse lidmaatschappen aan. Je kunt alleen een jaarlijks lidmaatschap bij ons aanschaffen.
Een lidmaatschap bij Passing Shot kost voor het jaar 2023/2024 €55,- per jaar. Daarnaast moet iedereen die in Rotterdam lid is bij een sportvereniging de Erasmus Sportpas aanschaffen. De Erasmus Sportpas kost €119,- per jaar.
Iedereen die in Rotterdam lid is bij een sportvereniging moet de Erasmus Sportpas aanschaffen. Met deze sportpas krijg je toegang tot vele sportlocaties in Rotterdam. Niet alleen de sportlocaties van je vereniging maar ook groepslessen op de campus zoals yoga en zumba, de tennisbanen op de campus en je krijgt korting op vele leuke sportieve activiteiten zoals padellen, boulderen en zwemmen. Kijk dus een keer op de site van Erasmus Sport wat jij allemaal met je sportpas kunt doen! Ook is het mogelijk om een fitnessabonnement op je sportpas te zetten. Het fitnessabonnement is niet verplicht wanneer je lid wilt worden bij Passing Shot.
Wanneer je lid wordt bij Passing Shot schaffen wij de sportpas voor jou aan. We incasseren daarom bij iedereen het bedrag van de sportpas aan het begin van het jaar. Heb jij je sportpas zelf al aangeschaft of ben jij lid bij een andere vereniging die voor jou de sportpas aanschaft? Laat dit dan weten aan de secretaris van Passing Shot via: secretaris@passingshot.nl of via het inschrijfformulier. Zodra Passing Shot van Erasmus Sport bevestiging krijgt dat jij inderdaad je sportpas op een andere wijze hebt gekregen zullen we het bedrag van de sportpas terugstorten op jouw rekening. Je hoeft hier dus niks voor te doen!
Passing Shot is een studenten tennis vereniging. Dit houdt in dat het een tennisvereniging is die volledig bestaat uit (oud)studenten. We hebben momenteel 850 leden en zijn daarmee de op één na grootste sportvereniging van Rotterdam en de grootste studenten tennis vereniging van Nederland! Je kunt bij ons lekker tennissen maar ook is er de mogelijkheid om actief te worden binnen de vereniging door naar borrels en andere activiteiten te komen. Je kunt er ook voor kiezen om één van onze vele commissies te doen om zelf een steentje bij te dragen aan onze vereniging en natuurlijk een leuke sociale kring op te bouwen.
Wanneer je lid bent bij Passing Shot kun je tennissen op 3 verschillende locaties in Rotterdam. In het buitenseizoen tennissen we op Tennispark Kralingen. In het winterseizoen op Tennispark Blijdorp en Tennispark Victoria. Wij bieden doordeweeks trainingen aan die je kunt volgen en er zijn selectietrainingen voor tennissers op hoog niveau. Verder zijn er 2 a 3 keer per week clubmomenten waarop je gratis kunt tennissen. Ook is het mogelijk om bij ons mee te doen aan de voorjaars- en najaarscompetitie. Daarnaast kun je meedoen aan toernooien, waarbij we soms ook met velen van Passing Shot een weekendje weg gaan om een toernooi van een ander studenten tennis vereniging bij te wonen. Naast tennistrainingen bieden we ook conditie- en coördinatietrainingen.
Alhoewel tennis centraal staat is Passing Shot ook één van de meest actieve sportverenigingen in Rotterdam. Er is zo ongeveer iedere week wel iets te beleven. Om de week hebben we een borrel of andere activiteit (zoals een gala, kerstdiner, cantus, open feest, wintersport, nieuwe leden activiteit of onze befaamde Rotterdamse Rally). Daarnaast zijn er nog vele tripjes naar andere studenten tennis verenigingen om hun toernooien bij te wonen die altijd gepaard gaan met grote feesten en leuke activiteiten. Ook organiseren we tripjes naar o.a. Roland Garros en ABN AMRO OPEN in Ahoy. We hebben maar liefst 18 commissies en hebben in totaal zo’n 120 leden die zich inzetten in deze commissies. Zonder deze commissies zouden al deze activiteiten niet georganiseerd kunnen worden. Lijkt het je leuk om een vriendengroep op te bouwen binnen Passing Shot en je te ontwikkelen op sociaal en organisatorisch vlak? Dan is een commissie echt iets voor jou! Houd de commissiemail in de gaten over inschrijvingen voor commissies.
Als lid van Passing Shot krijg je de mogelijkheid om voorjaars- en najaarscompetitie van de KNLTB te spelen of mee te doen aan onze interne competitie. Bij de interne competitie spelen vooral leden die nog weinig/geen tenniservaring hebben. Dit wordt volledig door Passing Shot zelf georganiseerd en zorgt ervoor dat ook leden die weinig tennis ervaring hebben een leuke competitie kunnen spelen en ervaring op kunnen doen om dan later in te stromen in de KNLTB competitie.
Bij Passing Shot wordt er op 2 niveau selectietraining gegeven. De A-selectie heeft een tennis rating van 4.0 of lager. De B-selectie heeft een tennis rating van 5.0 of lager.
Het is mogelijk om tennistrainer te worden bij Passing Shot wanneer je goed kan tennissen en sociaal actief bent binnen de vereniging. Mocht je hier interesse in hebben neem dan contact op met de technisch commissaris: tc@passingshot.nl.
Al onze trainingen worden doordeweeks gegeven. De tijden variëren altijd per blok aangezien we afhankelijk zijn van het aantal banen dat we krijgen per dag en tijdslot. Ongeveer iedere 6 weken zul je een mail krijgen van de technisch commissaris om je beschikbaarheid voor het komende tennisblok op te geven. Op basis van deze beschikbaarheid deelt de technisch commissaris jou in bij een training voor dat blok. Let op: wanneer je weinig tijden beschikbaar bent is het mogelijk dat de technisch commissaris jou niet kan indelen en je dus een trainingsblok niet mee kunt doen!
De trainingen bij Passing Shot kosten €2,- per 60 minuten. In de zomer duren de trainingen 1,5 uur en in de winter duren de trainingen 1 uur. Let op: je betaalt voor alle trainingen van de blok (meestal 5-7 trainingen) dus wanneer je een keer niet aanwezig kunt zijn tijdens de training zal je alsnog moeten betalen!