Tennis bij Passing Shot

Op tennisgerelateerd gebied heeft Passing Shot veel te bieden. Qua niveau behoort PS ook tot de top van Nederland. Met als hoogtepunt 2016 toen het team van Passing Shot in Zagreb de EU Games won en zichzelf dus een jaar lang de beste van Europa mocht noemen. Passing Shot heeft altijd een hoog tennisniveau gekend; in de vroege jaren ’70 was trainer Ger Williamse een gerespecteerde dubbelspeler op het Nederlands Kampioenschap. Leden van Passing Shot hebben gespeeld het NK, Futures, Challengers én ATP- toernooien in het binnen -en buitenland. Omdat wij in 2019 weer de beste van Nederland waren mogen wij naar de volgende EU Games in Belgrado! Dat maakt ons de beste tennissende studententennisvereniging van Nederland. 

Maar er zijn ook ontzettend veel beginners en spelers van gemiddeld niveau actief en fanatiek. Het maakt dus niets uit of je al vanaf jonge leeftijd tennist of net begint! 

Passing Shot geeft training aan bijna 300 leden en worden deze trainingen gegeven door ongeveer 10 trainers uit het eigen ledenbestand. Wij organiseren dus zelf trainingen en maken geen gebruik van een externe tennisschool waardoor op deze manier onze leden tegen een studentenprijsje kunnen trainen. De trainingen zijn verdeeld in vier periodes en er  wordt getraind op alle niveaus gebaseerd op de rating van de KNLTB (1 t/m 9 en Beginner). En voor de beste en meest fanatieke spelers bieden wij selectietrainingen aan, waar spelers serieus en gedisciplineerd kunnen trainen op een hoog niveau. 

Training

Clubmomenten

Gemiddeld 3 keer in de week worden er clubmomenten gehouden, zowel in de middag als in de avond. Deze clubmomenten worden bezocht door zo’n 20 man per avond/middag. De clubmomenten zijn een uitstekend moment om op een laagdrempelige manier een balletje te slaan met iemand van jouw niveau en zo mensen te leren kennen. 

In het najaar en voorjaar wordt er getennist op Tennispark Kralingen (Ijsclubdwarsstraat 1) en in de winter trekken we de hallen in van TV Victoria (Kralingseweg 226), even buiten Kralingen, en Tennispark Blijdorp (Stadhoudersweg 181), in het noorden van de stad. 

Passing Shot kent ruim 200 competitiespelers die deelnemen aan de voor -en najaarscompetitie op bijna alle niveaus. Deze competitiespelers spelen in de weekenden in teamverband tegen spelers van andere verenigingen, veelal in de regio. Tijdens een competitiedag heerst er altijd een gezellige en fanatieke sfeer op het tennispark. De competitie duurt 7 weken en je speelt zowel uit als thuis. Tijdens deze dagen heb je een uitstekende mogelijkheid om ervaring op te doen in het wedstrijdtennis en vrienden te maken met je competitieteam. Het is wel zo dat commissieleden voorrang krijgen op deelname aan de competitie! 

Externe Toernooien

Naast het bezoeken van grote internationale toernooien zoals het ABN AMRO WTT en de Libéma Open, reizen wij veelal door heel Nederland om te tennissen en te feesten op externe toernooien die georganiseerd worden door onze zusterverenigingen; zoals NK Mini in Groningen, LUST in Tilburg, SET in Nijmegen de Qravel Open in Leiden. Het grootste toernooi is het Nederlands Studenten Kampioenschap dat ieder jaar in een andere stad georganiseerd wordt. In 2017 hadden wij zelf deze eer. Ook hebben we ieder jaar een toernooi genaamd de Klassieker waarin wij het opnemen tegen, je raadt het al, studenten uit Amsterdam. 

Ook op het gebied van toernooien is Passing Shot actief. Zo organiseren wij jaarlijks ons eigen toernooi BRAK; tijdens dit weekend komen studententennissers uit heel Nederland naar Rotterdam voor een potje tennis en om een goed feestje te vieren. 

Wij organiseren elk jaar voor onze eigen leden de Clubkampioenschappen; een altijd gezellig weekend waar veel wordt getennist in toernooiverband en flink wordt geborreld op het zonovergoten tennispark. 

Ook organiseren wij in de zomer in samenwerking met LTC Kralingen de Kralingen Open. Met bijna 600 deelnemers het grootste graveltoernooi van Nederland waar wordt getennist op topniveau.

Eigen Toernooien

Vrij Spelen

Als lid van Passing Shot, heb je de luxe om in het voor -en najaar een baan te reserveren op Tennispark Kralingen waar je gratis kan tennissen met een mede-PS’er. Ook is het mogelijk om banen te reserveren op de campus van de universiteit.