Passing Shot zoekt 51e Bestuur

Een bestuursjaar bij R.S.T.V. Passing Shot is een hele mooie uitdaging. Met ruim 600 leden, bijna 20 commissies en een goed gevulde activiteitenkalender draag je als bestuur een grote verantwoordelijkheid. Een bestuursjaar bij PS is dan ook niet niks. Officieel heet het een parttime bestuur, maar de laatste jaren is in de praktijk gebleken dat er veel tijd gaat zitten in het besturen van de vereniging. Wij willen dan ook benadrukken dat het belangrijk is dat je je dit vooraf realiseert. Als bestuurslid ben je veel aanwezig bij activiteiten, begeleid je clubmiddagen en -avonden, ondersteun je commissies, ga je langs bij externe verenigingen en vervul je jouw eigen taken. In de bijlage vind je meer informatie over de specifieke taken per functie.

Als beoogd bestuur ga je na de bekendmakingsborrel aan de slag met het maken van plannen, uitwerken van ideeën, het invullen van de jaarplanning en het verdelen van de commissies. Verder zul je meekijken met de huidige bestuursleden en langzaamaan beginnen met de overdracht.

Wil jij komend jaar lekker veel tennissen, externe toernooien bezoeken, feestjes meepakken en serieuze bestuurservaring opdoen? Stuur dan uiterlijk zondag 10 mei jouw sollicitatie met motivatie naar voorzitter@passingshot.nl. Ga jij solliciteren? Zorg dan dat je maandag 18 mei vrij houdt voor een eventueel sollicitatiegesprek. Meer informatie over de sollicitatiebrief en data die je vrij dient te houden vind je onderaan deze mail.

Twijfel jij nog over het vervullen van een bestuursfunctie, weet je niet precies voor welke functie je zou willen gaan of heb je nog andere vragen? Wij staan klaar voor alle vragen!

Hiernaast staan per functie de beschrijvingen, lees ze gerust door!

Overzicht belangrijke informatie:

Deadline zondag 10 mei 

Sollicitatie mailen naar voorzitter@passingshot.nl 

Geef in jouw motivatiebrief aan:

 • Waarom je bestuur wil doen bij PS 
 • Wat je zou willen verbeteren binnen PS of nieuwe ideeën die je al hebt 
 • In welke functie(s) je geïnteresseerd bent 
 • Waarom je geschikt bent voor deze functie(s)

Volgende data vrijhouden: 

 • 18 mei: eventueel sollicitatiegesprek 
 • 11 september: Wissel ALV 
 • 4 t/m 6 september: Ledenweekend
 • 17 t/m 20 augustus: Eurekaweek 
 • 4 juni: bestuursbekendmakingsborrel 

Contactgegevens:

 • Demi – Voorzitter – voorzitter@passingshot.nl
 • Annabelle – Secretaris – secretaris@passingshot.nl 
 • Laura – Penningmeester – penningmeester@passingshot.nl 
 • Job – Technisch Commissaris – tc@passingshot.nl
 • Fabe – Commissaris Intern – ci@passingshot.nl 
 •  

De voorzitter is eindverantwoordelijk voor het bestuur en de leidende factor binnen het vijftal. Je onderhoudt het contact met de belangrijkste partners zoals Erasmus Sport en de tennisparken. Verder leid jij de bestuursvergaderingen en de Algemene Leden Vergaderingen. Daarnaast ben jij hoofdverantwoordelijk voor het updaten of herschrijven van het beleidsplan en draag jij die visie samen met het bestuur uit. Naast jouw standaard taken is het mogelijk om een aantal commissies te begeleiden, zo viel dit jaar de BRAK-commissie onder de voorzitter.

Ben jij een enthousiaste PS’er en wil je graag het gezicht zijn van de vereniging? Ben jij een leider die de andere bestuursleden kan aansturen, ondersteunen in hun taken en hun blijven motiveren? Dan is dit dé functie voor jou! (Pré: commissie- of andere bestuurservaring)

Vragen voor de voorzitter? Mail voorzitter@passingshot.nl!

Als secretaris ben je verantwoordelijk voor de administratie en het ledenbestand van Passing Shot. Je schrijft leden in en uit en bent degene bij wie leden terecht kunnen met al hun vragen. Je ontvangt dan ook regelmatig mails van potentiële, huidige en oud-leden met allerlei vragen over de vereniging. Het is dus van belang dat je goed op de hoogte bent, en wordt gehouden door jouw bestuursgenoten, over hoe dingen werken binnen PS en wat er allemaal speelt. Verder zorg je ook voor de lidmaatschappen bij de KNLTB, zodat alle leden speelgerechtigd zijn en een bondspasje krijgen. Daarnaast zorg je dat alle leden in het bezit zijn van een Erasmus Sportpas. Hiervoor houdt je regelmatig contact met Erasmus Sport. Bij vergaderingen, inclusief de ALV, is het je taak om te notuleren. Je houdt je ook bezig met het contact met externe verenigingen.

Naast jouw standaard taken is het ook als secretaris mogelijk om commissies te begeleiden, dit bepaal je gezamenlijk met het bestuur aan het begin van het jaar. Zo viel dit jaar de Wintersportcommissie en de Almanakcommissie onder de secretaris.

Als secretaris ben je een gestructureerd persoon, die ervoor zorgt dat alle gegevens goed, tijdig en zorgvuldig bij worden houden. Ook moet je makkelijk contact kunnen onderhouden met allerlei partijen. Als laatste is het als secretaris ook erg belangrijk om goed te communiceren met de penningmeester, zodat het bijhouden van de administratie en de betalingen goed verloopt. Ben jij deze persoon? Stuur dan snel jouw sollicitatie!

Vragen voor de secretaris? Mail secretaris@passingshot.nl!

De penningmeester is verantwoordelijk voor alle financiën van de vereniging. Hierdoor sta jij in contact met de penningmeesters van elke commissie en ben je dus zeer actief betrokken bij alles wat met de vereniging te maken heeft. De kerntaken van de penningmeester zijn het maken en bijhouden van de begroting, betalingen en boekingen maken, en incasso’s uitvoeren. Daarnaast beheer jij de clubkleding en sta je in contact met Quick over bestellingen.

Verder draag je samen met de Acquisitiecommissie zorg voor de relatie met bestaande sponsoren en ga je op zoek naar nieuwe sponsoren. Als laatste sta jij in zeer nauw contact met de Kascontrolecommissie, zij controleren een aantal keer per jaar alle financiële gegevens en staan altijd voor jou klaar als je vragen hebt. Daarbij heb je ook de mogelijkheid om gezellige commissies te begeleiden en je netwerk binnen PS uit te breiden en leuke evenementen neer te zetten. Zo is de penningmeester dit jaar verantwoordelijk voor de On Tour Commissie en mede verantwoordelijk voor de Eurekaweekcommissie.

Ben jij in staat overzicht te houden, ga je nauwkeurig en geordend te werk en kan jij Passing Shot verkopen aan sponsoren? Dan is dit dé functie voor jou!

Vragen voor de penningmeester? Mail penningmeester@passingshot.nl!

De Technisch Commissaris is verantwoordelijk voor alle tennisgerelateerde zaken binnen de vereniging. Zo heeft hij de leiding over de trainingen, levering van ballen en is hij verantwoordelijk voor het aanstellen van trainers. Ook werkt hij aan tennis gerelateerde dossiers zoals prestatietennis en de selectietrainingen. Hij werkt samen met de verenigingscompetitieleiders (VCLs) aan een vlot verloop van de voor -en najaarscompetitie en krijgt tijdens zijn jaar de mogelijkheid om zelf een VCL titel te behalen.

Ook heeft de TC verschillende commissies onder zich. Een belangrijke commissie is de Technische Commissie, die jou ondersteund en adviseert met technische vraagstukken en met wie je het technisch beleid van de vereniging bepaald. Ook organiseert hij samen met de Clubkampioenschappen Commissie de clubkampioenschappen en is hij samen met de Competitie Commissie verantwoordelijk voor de teamstrijd en activiteiten tijdens de voorjaarscompetitie.

Dus heb jij een passie voor tennis, durf je te delegeren en lijkt je het leuk om in contact te zijn met verschillende partijen in de tenniswereld? Stuur dan direct je motivatiemail!

Vragen voor de technisch commissaris? Mail tc@passingshot.nl!

Als Commissaris Intern ben je hoofdverantwoordelijke voor alle (voornamelijk sociale) activiteiten binnen Passing Shot. Je begeleidt de Activiteitencommissie, die verantwoordelijk is voor alle activiteiten en borrels die Passing Shot rijk is, en de Mediacommissie, die het beeldmateriaal van de vereniging verzorgt. Verder vallen dit jaar onder de CI de Website Commissie, die ervoor zorgt dat onze online vindbaarheid en website up to date blijven, en de Eurekaweekcommissie, die ervoor zorgt dat Passing Shot een nieuwe lichting enthousiaste leden binnen sleept. Welke commissies je begeleid bepaal je aan het begin van het jaar met je bestuur, dus dit verschilt per jaar. Verder behoort nog het schrijven van de weekmail en het updaten van Passing Shots sociale mediakanalen tot de taken van de Commissaris Intern.

Als CI begeleidt je veel commissies, wat soms voor drukke weken en veel verantwoordelijke druk kan zorgen. Vergeet niet dat jij de ondersteunende factor bent en er in iedere commissie een voorzitter aangewezen zal worden die de boel dient te leiden.

Vind jij het leuk om commissies te ondersteunen, samen te vergaderen, nieuwe plannen te verzinnen (en uit te voeren), social media up te daten, achter de laatste roddels aan te gaan voor de weekmail en niet te vergeten; houd je wel van een feestje op z’n tijd? Dan klink je als een geschikte CI!

Vragen voor de commissaris intern? Mail ci@passingshot.nl!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Nieuw! Zet je meldingen aan om updates te ontvangen!    Ok No thanks