Competitie

Passing Shot neemt ieder voorjaar deel aan de door de KNLTB georganiseerde voorjaarscompetitie; het hoogtepunt van ieder tennisseizoen. PS is doorgaans met een aantal teams actief bij de regionaal georganiseerde districtscompetitie op zaterdag, maar de meeste teams spelen de landelijke competitie op zondag. In 2014 kwamen er in totaal 4 teams uit op zaterdag, en 13 op zondag. De competitie wordt gespeeld op alle niveau’s, van 9 tot 2, van de laagste klassen t/m 3e klasse gemengd. Kenmerkend voor de voorjaarscompetitie bij Passing Shot is dat er niet zoals bij de meeste burgervereniging sprake is van vaste teams die jarenlang met elkaar spelen. De teamindeling van PS is net zo dynamisch als het ledenbestand. Deelnemers komen en gaan en de teams worden jaarlijks gewijzigd. Hoewel er op alle nivaeu’s fanatiek wordt getennist, staat een gemoedelijke sfeer tijdens de voorjaarscompetitie natuurlijk hoog in het vaandel. Van alle deelnemers wordt verwacht dat zij zich tijdens de voorjaarscompetitie enthousiast opstellen en ’s avonds na een uitwedstrijd nog terugkeren naar de Ijsclub. Op zondagavond worden aansluitend aan de competitie activiteiten georganiseerd zoals de karaoke of de afsluitende barbeque. Vanzelfsprekend worden de kampioenen gehuldigd en worden de hogere teams op de voet gevolgd, maar tijdens de competitie bij Passing Shot kunnen tennissers van alle niveau’s zich op hun plek voelen. De voorjaarscompetitie is van iedereen!

Bij Passing Shot is de competitieleider verantwoordelijk voor een vlot verloop van de competitie. Hij maakt het inschrijfformulier, stelt de regels en voorwaarden op, stelt de indeling samen, en is tijdens de competitie begaan met de wedstrijdformulieren, de tennisballen en de baanindeling. Ook zoekt hij samen met de aanvoerders van de teams naar invallers indien nodig. De aanvoerders zijn zelf verantwoordelijk voor het invullen van de wedstrijfformulieren en het invoeren van de uitslagen op MijnKNLTB.

Voorjaarscompetitie

Najaarscompetitie

Sinds enige tijd neemt Passing Shot ook deel aan de najaarscompetitie. Hoewel de opzet vergelijkbaar is als die van voorjaarscompetitie, is de najaarscompetitie doorgaans minder serieus van aard, en staat de gezelligheid vooral centraal. De najaarscompetitie is met name geschikt voor de spelers van wat lager niveau, maar ook de spelers van hoger niveau doen steeds fanatieker mee aan de najaarscompetitie. In het verleden werd de najaarscompetitie altijd uitsluitend op zaterdag gespeeld, en moesten overvolle teams de banen van het tennispark delen met de vele teams van LTC Kralingen. Vanaf 2014 wordt de najaarscompetitie landelijk georganiseerd, en vindt deze zowel op zaterdag als op zondag plaats. Dit betekent dat Passing Shot net als tijdens de voorjaarscompetitie met de meeste teams naar de zondag verhuist.

Vanaf 2013 wordt ieder jaar tijdens de voorjaarscompetitie de teamstrijd gehouden. Hierin strijden de competitieteams van Passing Shot onderling tegen elkaar. Met uitmuntende prestaties, studentikoze acties, adtjes of opvallende uitspraken worden punten verdiend voor het klassement. De TC houdt deze stand op geheel subjectieve wijze bij en benoemt aan het eind één team als winnaar van de teamstrijd.

Teamstrijd