Activiteiten

Activiteiten

AC-Activiteiten

De Activiteitencommissie is de centrale commissie verantwoordelijk voor het organiseren van activiteiten en evenementen gedurende het seizoen. Het aanbod van activiteiten dat door de AC op het programma wordt gezet verschilt per jaar, en vele leuke ideeën zijn in de geschiedenis de revue gepasseerd. Zo is het Midwinternachttoernooi alweer zo lang geleden in het leven geroepen, dat niemand zich echt meer kan herinneren waarom dit toernooi nou in de zomer wordt gehouden. Ook zijn de sinterklaasborrel en de nieuwjaarsbowrol jaarlijks terugkerende activiteiten. Daarnaast probeert de activiteitencommissie zo nu en dan een nieuwe activiteit in het leven te roepen. De AC zorgt er in ieder geval voor dat er ieder moment van het jaar wel wat te doen valt.

Eurekaweek

De Eurekaweek is van onschatbare waarde voor de ledenwerving van onze vereniging. Het overgrote merendeel van de nieuwe leden van Passing Shot schrijft zich in of na de Eurekaweek in. Daarom is het van groot belang dat deze week vlekkeloos verloopt. Hiertoe wordt de Eurekaweekcommissie door het bestuur aangesteld. Natuurlijk wordt er tijdens de Eurekaweek naast de commissie ook gerekend op de inzet en het enthousiasme van alle actieve leden. Hierdoor is Passing Shot tijdens de Eurekaweek vertegenwoordigd bij de opening, de sportdag, de informatiemarkt, het festival, en vaak ook alle feesten die ’s avonds worden georganiseerd. Er wordt aan de Eurekaweekgangers uitgelegd wat Passing Shot nou zo uniek maakt als tennisvereniging, en wat ons onderscheidt van andere traditionele studentenverenigingen. Als alles goed en wel verloopt, tellen we ons aan het eind van de week vele PS’ers rijker, en kunnen we met z’n allen beginnen aan een mooi nieuw seizoen.

Borrels

Naast het tennissen is er bij Passing Shot ook veel tijd voor gezelligheid. Zo wordt er eens in de twee weken een borrel georganiseerd bij Bierlokaal Locus Publicus, waarbij de tennisrackets worden omgeruild voor een biertje. Of je nou nieuw lid, oud lid, jong of oud bent, iedereen is welkom en kan elk moment aansluiten! Op de borrels is er alle ruimte om bij te kletsen en om nieuwe mensen te leren kennen. Ook wordt de borrel gebruikt voor bekendmaking van thema’s, competitieteams, wintersportlocaties en soms deelt het bestuur namens de vereniging een fust uit. Voorafgaand aan de borrel kunnen commissies gezellig een hapje eten met elkaar en na de borrel is er altijd wel een groep die ergens een dansje gaat wagen. Door de activiteitencommissie worden borrels regelmatig omgetoverd tot themaborrels, waarbij menig PS’er in de meest prachtige outfit verschijnt en fanatiek meedoet bij spelletjes. Een leukere manier om andere leden te leren kennen is er niet toch? De borrel is de ideale gelegenheid voor nieuwe leden om kennis te maken met de actieve leden van de vereniging, voor een competitieteam om elkaar te leren kennen, of voor voormalig actieve leden om nog eens verhalen van toen op te halen. Kortom, laat je tennisracket lekker thuis, trek je (stoute) stapschoenen aan en kom gezellig borrelen!

Wintersport

Ieder jaar gaan we met een groep van tussen de 30 en 40 personen op wintersport naar een ieder jaar veranderende locatie. Een goede afweging tussen ski en apres ski zorgen voor een legendarische week in de sneeuw en de zon. 

Ledenweekend

Het ledenweekend wordt ieder jaar aan het einde van de zomer of in het begin van het najaar gehouden. Voor dit weekend laten we onze tennistassen en –rackets pertinent thuis. Het ledenweekend is namelijk het weekend om gewoon even lekker van de vrijheid van het studentenleven te genieten en alle remmen los te gooien. We reserveren onze eigen locatie inclusief slaapzalen, dus er hoeft met niemand rekening gehouden te worden. Daarnaast is het ledenweekend bij uitstek het geschikte moment om als nieuw lid te integreren met de rest van de vereniging. Omdat je een heel weekend met elkaar zit opgescheept, heb je meer dan voldoende tijd om elkaar grondig te leren kennen. Een absolute aanrader dus, voor oude en nieuwe leden!

ABN Amro World Tennis Tournament

Het ABN Amro World Tennis Tournament is het grootste en meest prestigieuze tennistoernooi dat op Nederlandse bodem gehouden wordt. Het is het enige toernooi waarbij 500 punten voor de wereldranglijst verdiend kunnen worden. Alle grote namen uit de tenniswereld hebben de afgelopen jaren op de affiches gestaan, inclusief Roger Federer, Rafael Nadel en Andy Murray. Natuurlijk zijn onze vaderlandse helden ook steevast van de partij, waaronder Robin Haase, Igor Sijsling en Thiemo de Bakker. En zoals de meesten wel zullen weten wordt dit toernooi in Ahoy Rotterdam gehouden. Daarom maakt Passing Shot eenmaal per jaar handig van de gelegenheid gebruik om ’s werelds beste tennissers in levende lijve in actie te kunnen zien. Als we maar lang genoeg naar de echte toppers blijven kijken, dan worden we zelf vanzelf ook beter, hopen we altijd tevergeefs.